Ξεναγηση στα Αξιοθεατα της Λήμνου

Χωριά-αριστουργήματα φτιαγμένα από πέτρα, κάστρα, αξιοθέατα, αρχαϊκά μυστήρια, αλλά και μοναδικά προϊόντα της ηφαιστειακής γης                

Τα πολύ παλιά χρόνια που οι άνθρωποι αρρώσταιναν και κατάλληλο φάρμακο δεν έβρισκαν πουθενά, υπήρχε ένα νησί στο Βόρειο Αιγαίο, που υποσχόταν γιατρειά και ελπίδα. Μερικοί κόκκοι από το θαυματουργό ηφαιστειογενές χώμα του νησιού της Λήμνου ήταν αρκετοί. Σήμερα η ίδια γη παραμένει μια από τις πιο φιλόξενες και συνάμα ανεξερεύνητες του Αιγαίου. Ένα νησί με πολυσχιδή ακτογραμμή, χρυσαφένιες παραλίες, εντυπωσιακό ηφαιστειογενές τοπίο. Με σπάνιους αρχαιολογικούς χώρους, κάστρα, αλλά και παραδοσιακούς οικισμούς. Με περιζήτητα, από την αρχαιότητα ακόμα, προϊόντα (κρασί, μέλι, τυρί), άφθονο ψάρι, αλλά και φιλόξενους κατοίκους η Λήμνος προσφέρεται όσο λίγα νησιά για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές και ανακάλυψη.
Τόπος με πλούσιο μυθολογικό και ιστορικό παρελθόν, η Λήμνος γοητεύει από την πρώτη στιγμή όλους όσοι τη γνωρίζουν με το ιδιαίτερο χρώμα της, τη γαλήνια και ρομαντική εικόνα της. 
Το νησί απέκτησε πλούτο και φήμη από την αρχαιότητα (καλοχτισμένη πολιτεία χαρακτηρίζει ο Όμηρος τη Λήμνο στην Ιλιάδα) χάρη στην εξαίρετη γεωγραφική θέση του (απέναντι από την είσοδο του Ελλησπόντου), τα εύφορα εδάφη του, τα πλούσια αλιεύματα και τα ασφαλή αγκυροβόλιά του, καθώς και τις γνώσεις των κατοίκων του σε σχέση με την κατεργασία των μετάλλων. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη μυθολογική παράδοση, πρώτοι κάτοικοι της Λήμνου ήταν οι Σίντιες, εξαιρετικοί μεταλλουργοί, που υποδέχτηκαν τον Ήφαιστο μετά την αποπομπή του από τον Όλυμπο. 
Οι δαντελωτές ακρογιαλιές, οι αμμουδερές παραλίες και οι υγρότοποι, σε συνδυασμό με τους χαμηλούς λόφους, τις πεδινές καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τους ηφαιστειογενείς σχηματισμούς, συνθέτουν ένα φιλόξενο φυσικό περιβάλλον, που κερδίζει την καρδιά των επισκεπτών του νησιού.