Ιταλία 10 - 18 Οκτώβριου

Η Αναγέννηση ξεκίνησε εδώ, εδώ και η Μόνα Λίζα και οι ζωγράφοι,συνάντησαν τους αρχαίους Ρωμαίους Στρατηγούς και όλοι διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη

Η ακτή του Αμάλφι στην Ιταλία αποτελεί καταφύγιο των διασήμων και είναι αναμφισβήτητα το πιο εντυπωσιακό παράκτιο μεσογειακό τοπίο

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Από την βασίλισσα της Καμπανίας, την χιλιοτραγουδισμένη Νάπολη ,   εξορμούμε στη μαγευτική Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, στον μυχό του ομώνυμου κόλπου της  Τυρρηνικής θάλασσας και επισκεπτόμαστε το γαλήνιο Σορρέντο, το διάσημο Κάπρι, γνωστό και ως ο "Ο Κήπος της Εδέμ", το Ερκολάνο, την Πομπηία και την αρχαία Ελληνική αποικία της Ποσειδωνίας.

Απολαμβάνουμε μια μοναδική ολοήμερη βόλτα  στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα με επισκέψεις  στο Αμάλφι και  το μαγευτικό Ποζιτάνο, χτισμένο στην απότομη πλαγιά ενός γκρεμού.

Ταξιδέψτε γύρω από την ακτή του Αμάλφι,ένα καταφύγιο διασήμων εδώ και αιώνες, που αποτελεί το μικρό μυστικό της Ιταλίας. Οι πάντες, από τον Ρίχαρντ Βάγκνερ μέχρι την Γκρέτα Γκάρμπο, αποζήτησαν εδώ την ηρεμία και τη γαλήνη. Πρόκειται αναμφισβήτητα για το πιο εντυπωσιακό παράκτιο μεσογειακό τοπίο στην Ευρώπη. . Τα 65 περίπου χιλιόμετρα του φιδίσιου παράκτιου δρόμου πάνω από τα τυρκουάζ νερά της θάλασσας διανθίζονται με λεμονοδάση και κομψές βίλες σε παστέλ αποχρώσεις, σκαρφαλωμένες στις βουνοπλαγιές. Σύντομα θα διαπιστώσετε γιατί αυτή η ειδυλλιακή τοποθεσία ασκεί τόση ισχυρή και διαρκή γοητεία.